Közlemények

Tisztelt Ügyfeleink!
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. október 15-én szombaton a 11:30-ig beérkező elektronikus úton benyújtott forint fizetési megbízásokat tudjuk tárgynapon teljesíteni, a fenti időpont utáni tételek a következő munkanapon kerülnek teljesítésre.
A bejövő és kimenő deviza-átutalások feldolgozása nem történik meg, ez a nap a deviza-átutalások feldolgozása szempontjából nem tekintendő munkanapnak.
Ennek oka, hogy a devizapiacok, és a külföldi partnerbankok szempontjából ezek a napok munkaszüneti napok, illetve ezeken a napokon árfolyam sem áll rendelkezésre.
A deviza klíringen továbbított kimenő deviza átutalások csak keddi értéknappal teljesülnek (T+2). 

Megértésüket köszönjük!
Fókusz Takarék


Pénzügyi rezsicsökkentéssel és fogyasztóvédelemmel kapcsolatos, bankkártya limit módosításról szóló tájékozató levél, MNB sajtóközlemény

TÁJÉKOZTATÓ A LAKOSSÁGI ÉS PÉNZFORGALMI BANKSZÁMLA ÉS SZÁMLACSOMAG HIRDETMÉNYEINK DÍJ ÉS KÖLTSÉG MÓDOSÍTÁSÁRÓL


Tisztelt Ügyfelünk!


Tájékoztatjuk Önt, hogy a lakossági és pénzforgalmi bankszámla és számlacsomag hirdetményeink díj és költség tételei 2014. április 1-től a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett előző évi éves fogyasztói árindex mértékével, 1,7%-kal módosulnak.
A módosított kondíciókat tartalmazó hirdetményeink megtalálhatóak kirendeltségeinkben, illetve honlapunkon.

Lakossági forint betétek, forint számlavezetés és egyéb szolgáltatások kondíciói 2014.04.01-től
Már nem forgalmazott lakossági, vállalkozói forint számlavezetés és betétek kondíciói 2014.04.01.
Vállalkozói forint betétek, forint számlavezetés és egyéb szolgáltatások kondíciói 2014.04.01.
Lakossági és vállalkozói devizabetétek és devizaszámlák kondíciói 2014.04.02.


Amennyiben Ön a szerződésmódosítást nem fogadja el, úgy 2014. április 1-ig személyesen a számlavezető kirendeltségben díj, költség, vagy egyéb fizetési kötelezettség mentesen felmondhatja fizetése számla keretszerződését.
Tájékoztatjuk, hogy a kondíciók módosítását elfogadottnak tekintjük, amennyiben a szerződés felmondására a fenti határidőig nem kerül sor, vagy ezen időpontig nem jelzi részünkre írásban, jelen levelünkben ismertetett kondíciómódosítás elutasítását. Ennek értelmében 2014. április 1-től a módosított kondíciók kerülnek alkalmazásra.


Tisztelettel:
Fókusz Takarék
 


 

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Önt, hogy az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvények módosításáról szóló 2013. évi CXXIII. törvény 2013. augusztus 01-től módosítja 2012. évi CXVI. tranzakciós illetékről szóló törvényt.

Ennek következtében a Fókusz Takarékszövetkezet hivatkozva az Általános Szerződési Feltételek forintban és külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák vezetéséhez dokumentum 16. pontjára, és az Általános Szerződési Feltételek forintban és külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott pénzforgalmi számlák és pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett szervezetek által nyitott fizetési számlák vezetéséhez dokumentum 17. fejezetére:
a jogi, szabályozói környezet változása;
a Számlavezető hely tevékenységére, működési feltételeire vonatkozó, vagy azt érintő jogszabály, jegybanki rendelkezés, vagy a Számlavezető helyre kötelező egyéb szabályozók megváltozása;
a Számlavezető hely közteher- (pl. adó-) fizetési kötelezettségének növekedése;

2013. szeptember 04-től módosítja a hirdetményeinkben feltüntetett tranzakciós illeték mértékét a törvényben szereplő mértékűre:

  • fizetési műveletek esetében 0,2% maximum 6.000.-Ft-ról 0,3% maximum 6.000.-Ft-ra
  • készpénzkifizetés esetében 0,3% maximum 6.000.-Ft-ról 0,6%-ra.

A módosított kondíciókat tartalmazó hirdetményeink megtalálhatóak kirendeltségeinkben, illetve honlapunkon a hirdetmények között.
Amennyiben Ön a szerződésmódosítást nem fogadja el, úgy 2013. szeptember 04-ig személyesen a számlavezető kirendeltségben díj, költség, vagy egyéb fizetési kötelezettség mentesen felmondhatja pénzforgalmi keretszerződését.
Tájékoztatjuk, hogy a kondíciók módosítását elfogadottnak tekintjük, amennyiben a szerződés felmondására a fenti határidőig nem kerül sor, vagy ezen időpontig nem jelzi részünkre írásban, jelen levelünkben ismertetett kondíciómódosítás elutasítását. Ennek értelmében 2013. szeptember 04-től a módosított kondíciók kerülnek alkalmazásra.

Tisztelettel:
Fókusz Takarék


 

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét, hogy napjainkban ismét megjelent egy illetéktelen bankkártya adatszerzési módszer, melynek okán fokozott óvatosságra kérjük Önt! A folyamat során az adatok megszerzése érdekében a bankkártya, tulajdonosoknak e-mailt küldenek a csalók, amelyben kérik a bankkártya adatait (kártyaszám, lejárat, PIN kód, stb.) megadását adategyeztetés céljából. Általában ezt a kibocsátó bank vagy valamelyik kártyatársaság (VISA, MasterCard) nevében teszik. A levélben többnyire arra kérik Önt, hogy az adategyeztetéshez kattintson a levélbe bemásolt linkre, mely a visszaélők által létrehozott weboldalra vezeti a gyanútlan ügyfelet. Fokozottan felhívjuk figyelmét, hogy erre a linkre semmiképpen sem kattintson rá!!!

Tájékoztatjuk, hogy pénzintézetünk levélben soha, semmiféle, az Ön azonosításra alkalmas adatot nem kér közölni internetes felületen, vagy telefonon. Kiemelt figyelmet szentelünk az Ön pénzügyei biztonságának és a legkorszerűbb bankbiztonsági rendszereinkkel, garantáljuk pénzének védelmét.

Fókusz Takarék
 


TÁJÉKOZTATÁS A FORINT ÁTUTALÁSOK TERÉN 2012. JÚLIUS 1-TŐL BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSOKRÓL

Gyorsulnak a forint átutalások


Új netbank rendszer bevezetése

 

Tisztel Ügyfelünk!


Tájékoztatjuk, hogy Takarékszövetkezetünk a közeljövőben új Netbank rendszert vezet be.
Az új rendszer bevezetése számos előnyös változással jár, a megújuló arculat és a magasabb színvonal mellett új lehetőségek igénybevételével teszi egyszerűbbé, gyorsabbá az Ön számára a használatot.
A leglényegesebb változás, hogy a forint számlák mellett ezen túl deviza számlák kezelésére is lesz lehetőség.
Az új internetbank programban valamennyi felhasználó esetén a tranzakciók aláírása csak SMS-ben megküldött (dinamikus) jelszóval lesz lehetséges.
Dinamikus azonosítás esetén, a megbízás beküldése előtt az aláírási gomb megnyomására egy automatikusan generált, betűkből és számokból álló sorozatot, SMS jelszót kap a felhasználó a mobiltelefonjára. Ezt kell begépelnie a weboldalon, és csak így küldheti be a megbízásait.
A dinamikus jelszó a statikusnál még nagyobb biztonságot nyújt, hiszen véletlenszerűen generált karakter sorozat, ami a felhasználó saját telefonjára érkezik, és adott ideig érvényes.

Kérjük, hogy amennyiben Internetbank szerződésének módosítása statikus jelszóról dinamikusra még nem történt meg, fáradjon be az Ön számláját vezető kirendeltségünkbe.

Az új rendszer bevezetésének konkrét időpontjáról a későbbiekben fogjuk tájékoztatni.


Tisztelettel:
Fókusz Takarékszövetkezet
 Tisztelt Ügyfelünk!


Az alábbi néhány mondatban szeretnénk tájékoztatni Önt, az internetbank szoftver cseréjével kapcsolatban.

Takarékszövetkezetünk új NetBank szolgáltatást vezet be, mely arculati és kezelési változásokat is jelent.

Az Ön felhasználó neve/azonosítója NEM fog megváltozni. A jelszavát 2012. 06. 28-án reggel SMS-ben fogjuk megküldeni vagy a +36/30/3444332-es vagy a +36/70/9000666-os telefonszámról. A jelszavát az első belépés alkalmával meg kell változtatnia. Az új jelszónak az alábbi követelményeknek kell megfelelnie: Minimum 5 karakter hosszú, tartalmaznia kell legalább egy nagybetűt, egy kisbetűt, és egy számot. A Netbankban elmentett sablonok migrálásra kerülnek.
Amennyiben az Ön aláíráshoz használt jelszava megegyezik a belépéshez használt jelszavával, az Ön számára is SMS-ben fogjuk megküldeni a belépéshez szükséges jelszót. Ha a szerződéskötéskor nem került rögzítésre a Netbank rendszerben az Ön telefonszáma, nem fogunk tudni küldeni Önnek új jelszót. Ebben az esetben kérjük, 2012. 06. 28-án keresse fel számlavezető fiókját és adja meg mobil számát. Az új internet bank programban a későbbiekben valamennyi ügyfelünk esetében a tranzakciók aláírása, csak a Takarékszövetkezet által SMS-ben megküldött jelszóval lesz lehetséges.

A jelenleg használt Netbank rendszer 2012. 06. 27-én 16:00-kor kerül leállításra, míg az Electra Internet Banking rendszer 2012. 06. 28-án reggel 8:00 órától lesz elérhető. Belépni a fokusztakarek.hu oldalról lehet, az eddigiekhez hasonlóan.

Az új felületen elérhető a teljes felhasználói kézikönyv. Amennyiben a belépéssel, vagy a kezeléssel kapcsolatosan kérdése, kérése van, kérjük keresse számlavezető kirendeltségét.

Köszönjük szíves megértését és türelmét.

 

Tisztelettel:
Fókusz Takarék
 


Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...