Közzétételek

Tisztelt Ügyfelünk,

Tájékoztatjuk, hogy internetbank szolgáltatásunk frissítése megtörtént. Közvetlen elérése a továbbiakban: https://electra7.takinfo.hu/ linken keresztül, illetve pénzintézetünk honlapján a www.fokusztakarek.hu címen elhelyezett ikonra kattintva is hozzáférhető.

A rendszer változásával kapcsolatos kérdéseivel kérjük, forduljon bizalommal fiókjaink munkatársaihoz, illetve munkaidőben elérhető információs vonalunkon érdeklődjön a 06-76/900-190 telefonszámon.

 

Megértését köszönjük!

 

Fókusz Takarékszövetkezet


 


Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy internetbank szolgáltatásunk elérése technikai átállás miatt szünetel 2017.09.20 19:00 óra - 2017.09.21. 05:00 óra között.

Megértését köszönjük.

Üdvözlettel

Fókusz Takarék
 


Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. október 15-én szombaton a 11:30-ig beérkező elektronikus úton benyújtott forint fizetési megbízásokat tudjuk tárgynapon teljesíteni, a fenti időpont utáni tételek a következő munkanapon kerülnek teljesítésre.

A bejövő és kimenő deviza-átutalások feldolgozása nem történik meg, ez a nap a deviza-átutalások feldolgozása szempontjából nem tekintendő munkanapnak.
Ennek oka, hogy a devizapiacok, és a külföldi partnerbankok szempontjából ezek a napok munkaszüneti napok, illetve ezeken a napokon árfolyam sem áll rendelkezésre.
A deviza klíringen továbbított kimenő deviza átutalások csak keddi értéknappal teljesülnek (T+2).

Megértésüket köszönjük!
Fókusz Takarék


TÁJÉKOZTATÓ A LAKOSSÁGI ÉS PÉNZFORGALMI BANKSZÁMLA ÉS SZÁMLACSOMAG HIRDETMÉNYEINK DÍJ ÉS KÖLTSÉG MÓDOSÍTÁSÁRÓL


Tisztelt Ügyfelünk!


Tájékoztatjuk Önt, hogy a lakossági és pénzforgalmi bankszámla és számlacsomag hirdetményeink díj és költség tételei 2014. április 1-től a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett előző évi éves fogyasztói árindex mértékével, 1,7%-kal módosulnak.
A módosított kondíciókat tartalmazó hirdetményeink megtalálhatóak kirendeltségeinkben, illetve honlapunkon.

Lakossági forint betétek, forint számlavezetés és egyéb szolgáltatások kondíciói 2014.04.01-től
Már nem forgalmazott lakossági, vállalkozói forint számlavezetés és betétek kondíciói 2014.04.01.
Vállalkozói forint betétek, forint számlavezetés és egyéb szolgáltatások kondíciói 2014.04.01.
Lakossági és vállalkozói devizabetétek és devizaszámlák kondíciói 2014.04.02.


Amennyiben Ön a szerződésmódosítást nem fogadja el, úgy 2014. április 1-ig személyesen a számlavezető kirendeltségben díj, költség, vagy egyéb fizetési kötelezettség mentesen felmondhatja fizetése számla keretszerződését.
Tájékoztatjuk, hogy a kondíciók módosítását elfogadottnak tekintjük, amennyiben a szerződés felmondására a fenti határidőig nem kerül sor, vagy ezen időpontig nem jelzi részünkre írásban, jelen levelünkben ismertetett kondíciómódosítás elutasítását. Ennek értelmében 2014. április 1-től a módosított kondíciók kerülnek alkalmazásra.


Tisztelettel:
Fókusz Takarék
 


Tájékoztató a Hpt. 292§ sz. módosításhoz, kiváltáshoz

 

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Önt, hogy az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvények módosításáról szóló 2013. évi CXXIII. törvény 2013. augusztus 01-től módosítja 2012. évi CXVI. tranzakciós illetékről szóló törvényt.

Ennek következtében a Fókusz Takarékszövetkezet hivatkozva az Általános Szerződési Feltételek forintban és külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák vezetéséhez dokumentum 16. pontjára, és az Általános Szerződési Feltételek forintban és külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott pénzforgalmi számlák és pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett szervezetek által nyitott fizetési számlák vezetéséhez dokumentum 17. fejezetére:
a jogi, szabályozói környezet változása;
a Számlavezető hely tevékenységére, működési feltételeire vonatkozó, vagy azt érintő jogszabály, jegybanki rendelkezés, vagy a Számlavezető helyre kötelező egyéb szabályozók megváltozása;
a Számlavezető hely közteher- (pl. adó-) fizetési kötelezettségének növekedése;

2013. szeptember 04-től módosítja a hirdetményeinkben feltüntetett tranzakciós illeték mértékét a törvényben szereplő mértékűre:

  • fizetési műveletek esetében 0,2% maximum 6.000.-Ft-ról 0,3% maximum 6.000.-Ft-ra
  • készpénzkifizetés esetében 0,3% maximum 6.000.-Ft-ról 0,6%-ra.

A módosított kondíciókat tartalmazó hirdetményeink megtalálhatóak kirendeltségeinkben, illetve honlapunkon a hirdetmények között.
Amennyiben Ön a szerződésmódosítást nem fogadja el, úgy 2013. szeptember 04-ig személyesen a számlavezető kirendeltségben díj, költség, vagy egyéb fizetési kötelezettség mentesen felmondhatja pénzforgalmi keretszerződését.
Tájékoztatjuk, hogy a kondíciók módosítását elfogadottnak tekintjük, amennyiben a szerződés felmondására a fenti határidőig nem kerül sor, vagy ezen időpontig nem jelzi részünkre írásban, jelen levelünkben ismertetett kondíciómódosítás elutasítását. Ennek értelmében 2013. szeptember 04-től a módosított kondíciók kerülnek alkalmazásra.

Tisztelettel:
Fókusz Takarék
 


Végtörlesztéssel kapcsolatos változások!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a devizahitelek kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztését szabályozó (a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII.) törvény 2011. december 29-én újra módosult, amely alapján az alábbiakra hívjuk fel Ügyfeleink figyelmét.
1. A saját erőből történő végtörlesztés esetén az ügyfélnek a teljes végtörlesztéshez szükséges forint összeget (gyűjtőszámla-hitel, áthidaló hitel fennálló tartozásával együtt) át kell utalnia a pénzügyi intézményhez 2012. január 30-ig.
2. Az 1. pont szerinti összegre, illetőleg annak az átutalással nem fedezett hányadára a végtörlesztéshez hitelt nyújtó pénzügyi intézmény által szabályszerűen kiállított, feltétlen és visszavonhatatlan - legkésőbb a végtörlesztési igénybejelentéstől számított 60 napon belüli időpontig teljesítendő folyósítási kötelezettséget vállaló - írásbeli nyilatkozattal igazolni szükséges a végtörlesztéshez szükséges fedezetet 2012. január 30-ig.
3. Saját erőből és hitelből együttesen történő végtörlesztési igény esetén mind az önerőt, mind a pénzügyi intézmény igazolását a fenti két pont alapján kell teljesíteni.
 

1996 évi CXII törvény

Tájékoztatók

Bizottsági ajánlás

OBA ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk arról, hogy a Fókusz Takarékszövetkezet az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) tagintézete, így nálunk elhelyezett megtakarításai az OBA által biztosítottak.

Ennek megfelelően Ügyfél-tájékoztatót bocsátunk az Ön rendelkezésére, amelyben a nálunk elhelyezett megtakarításairól és a betétbiztosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról informálódhat.

A betétbiztosítás összeghatára 2011. január 1-től kezdődően bankonként és ügyfelenként 100.000 eurónak megfelelő forintösszeg.

A személyes Ügyfél-tájékoztatót számlavezető kirendeltségünknél nyitvatartási időben bármikor átveheti.

Az OBA "Iránytű a betétbiztosításhoz" című kiadványból részletesen tájékozódhat a betétbiztosítás feltételeiről.

BANKKÁRTYA CSERE

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy Takarékszövetkezetünk minden eddig kibocsátott, mágnes csíkkal rendelkező bankkártyát chippel ellátott bankkártyára cserél. Ennek oka, hogy a chip-es bankkártyák használata biztonságosabb a kártyabirtokosoknak és az elfogadóknak egyaránt. A bankkártyák cseréje előzetes írásbeli értesítést követően, ingyenesen történik.

Változás!

Vásárlási tranzakcióknál az Eurocard Mastercard kártyák esetében az aláírás helyett a PIN kód használata válik kötelezővé. Az új, chippel ellátott bankkártyák lejárati ideje 3 év lesz. -A megújuló kártyáknál a PIN kód változatlan marad. Kérjük, kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz.

 

Tájékoztatók

A csődvédelemi eljáráshoz szükséges nyomtatványok és kitöltési útmutató

Éves beszámolók

2016

Nyilvánosságra hozatal


Hitelintézeti törvény szerinti közzétételek

 

Adatkezelési Partner

A Fókusz Takarék adatkezelési partnere, a SIXTEP Informatikai és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 6771 Szeged, Máté utca 54.; adószáma: 14110023-2-06; Cj.: 06-09-011791, ügyvezető: Krész Miklós).
Az adatok kezelését az adatkezelési partner csak és kizárólag a Fókusz Takarék megbízásából végzi, teljes titoktartási kötelezettségvállalás mellett. Az adatokat az érintett hozzájárulása nélkül harmadik személynek nem adja át.
 


Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...