Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a VISA kártyatársaság tervezett karbantartást végez 2018. szeptember 19-én 04:00 –05:30 óra között, valamint 2018. szeptember 25-én 04:00 – 05:30 óra között.

A karbantartás ideje alatt a VISA kártyákkal, a nem saját ATM és POS eszközön végzett tranzakciókban akadozás várható.

Megértésüket köszönjük.

Üdvözlettel
Fókusz Takarék
 1. Kezdőlap
 2. Lakosság
 3. Fogyasztási hitelek
 4. Hungária Hitelkártya

Hungária Hitelkártya

Biztonsági tartalék? Bármikor szüksége lehet rá… Ne habozzon, válassza Hitelkártya termékünket! THM: 30,46%

Hungária Hitelkártya


A hitelkártya egy speciális hiteltermék, mely a bankkártya, és a rulírozó hitelkeret ötvözete, de a vásárlással felhasznált hitelkeret bizonyos ideig kamatmentes (lásd hitelkeret elszámolása pont).

 

A kamatmentesség hossza függ a vásárlási tranzakciók időpontjától. A Hitelintézet a hónap egy adott napján elszámolást készít a forgalmi adatokból. A elszámolási nap után még 15 napja van az adósnak, hogy visszafizesse a felhasznált hitelkeret összegét. Példa: Ha Ön 2016. április 10-én vásárol a kártyával, és 5-e az elszámolás napja, akkor Önnek 2016. május 20-ig kell a felhasznált hiteltartozást megfizetnie, hogy az adott vásárlása kamatmentes legyen.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a hitelkeretből ATM-en keresztül felvett összeg azonnal kamatozik és nem érvényes ezen összegre a fenti példa!

 

Kinek kínálja a Hitelintézet a Hitelkártya konstrukciót?

 

 • Aki már hosszabb ideje a Hitelintézet ügyfele és élvezni kívánja a hitelkártya használatával járó előnyöket (kamatmentes időszak, rulírozó hitelkeret)
 • Korábban más hitelintézetnél fennálló Hitelkártyáját kívánja ezen termékkel kiváltani

 

Miért érdemes Hitelkártyát igényelni?

 

 • Hitelkártyáját használhatja váratlan kiadásokra, mindennapi vásárlásokra, vagy akár nagyobb összegű tartós fogyasztási cikkek egyszerű megvásárlására, az áruhitelekre jellemző hitelbírálati eljárás nélkül. 
 • A hitelkeret rulírozó, azaz a visszafizetett összegek újra felhasználhatóak.
 • Hitelkártyájával Ön kamatmentesen vásárolhat, ha az elszámolási napot követően 15 napon belül hiteltartozását visszafizeti. Ezen idő alatt a megtakarított pénze befektetéseiben biztonságosan kamatozhat. 
 • A visszafizetés ütemét Ön rugalmasan választhatja meg, elegendő havonta csak a minimum fizetendő összeget visszafizetnie (ez mindössze a felhasznált hitelkeret 10%-a). Amennyiben azonban Ön a fordulónapon meghatározott tartozását a fizetési határidőig teljes egészében rendezi, az adott hónap vásárlásai mentesülnek a kamatfizetés terhe alól. 
 • Amennyiben hitelkártyájához igénybe veszi SMS Info szolgáltatásunkat folyamatosan ellenőrizheti a hitelkártyájával végzett elektronikus műveleteket. Az Ön tudta nélkül hitelkártyájával nem vehetnek fel készpénzt ATM-ből, vagy POS terminálon keresztül, nem fizethetnek vele vásárláskor. A SMS Info napi 24 órán keresztül figyeli a hitelkártyával végzett műveleteket, és azonnal SMS üzenetet küld az Ön mobiltelefonjára, ha azzal elektronikus pénzügyi tranzakciót kezdeményeztek. A SMS Info segít Önnek abban, hogy azonnal letilthassa hitelkártyájának használatát, ha az illetéktelen kezekbe kerülne.
 • A Hitelintézetnél az igénylés benyújtását megelőzően dokumentumok nélkül tanácsadást, illetve előzetes hitelösszeg kalkulációt is igénybe vehet.
   

Fontos!


A Hungária Hitelkártyával kapcsolatos minden információt elérhet az alábbi honlapon: www.fokusztakarek.hu
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi honlapján az Önt érdeklő termékkel kapcsolatos további információk, összehasonlítást segítő alkalmazások találhatók. Kérjük, hogy a végleges döntés előtt szíveskedjen a Magyar Nemzeti Bank honlapján (www.mnb.hu és http://felugyelet.mnb.hu/fogyasztoknak) is tájékozódni.

 

Szükséges nyomtatványok:


Az igénylőnek a következő nyomtatványokat kell kitöltenie:

 

 • Hitelkártya igénylő lap (mely tartalmazza a hitel és a kártya igényléséhez szükséges adatokat)
 • Adós minőségben igénylőnek: Munkáltatói jövedelem-igazolás (30 naptári napnál nem régebbi)


Amennyiben az igénylő:

 

 • Magyarországon vállal munkát, a munkáltatói jövedelem-igazolást a munkaadója állítja ki;
 • magyarországi székhelyű vállalaton keresztül külföldön dolgozik vagy annak szervezésében került külföldre, a munkáltatói jövedelem-igazolást a devizabelföldi cég állítja ki;
 • magánúton talált külföldön munkát, akkor csak abban az esetben igényelhet hitelt, ha hivatalos és érvényes tartózkodási és munkavállalási engedéllyel rendelkezik. Ebben az esetben a külföldi munkaadó állítja ki az igazolást. A jövedelem-igazolás csak hiteles – fordító iroda vagy közjegyző által hitelesített – fordítással együtt nyújtható be.

 

Szükséges dokumentumok:


Az igénylőnek a következő dokumentumokat kell bemutatnia:

 

 • Érvényes állandó személyi igazolvány vagy személyazonosító igazolvány (vagy útlevél vagy új típusú, kártya formátumú jogosítvány) és lakcímet igazoló hatósági igazolvány és adókártya rendelkezik; külföldi állampolgár esetében: útlevél vagy személyi azonosító igazolvány, vagy tartózkodásra jogosító (fényképes) okmány, és magyarországi lakcímet igazoló hatósági igazolvány,

 

 • Adós minőségben igénylőnek: 2 havi, magyarországi banknál vezetett lakossági bankszámla kivonat (lehetőleg arról a Hitelintézeti számláról, amelyikre a munkabér-átutalások érkeznek); Amennyiben az igénylő a Hitelintézetnél vezetteti lakossági számláját, nem kell a számlakivonatot bemutatnia, elégséges, ha a számlaszámát megadja.)

 

 • Adós minőségben igénylőnek: Az igénylő nevére vagy állandó lakcímére vagy a bejelentett ideiglenes/tartózkodási lakcímére szóló, kifizetett vezetékes vagy előfizetéses mobiltelefon számla, amennyiben csak kártyás mobiltelefonnal, vagy – nyugdíjas esetén – azzal sem rendelkezik, akkor egyéb közüzemi (elektromos áram- / gáz- / víz- / szemétdíj, kábel-TV / internet előfizetésről szóló számla) szolgáltató részéről kiállított számlakivonat, számlalevél. A bemutatott számlakivonat, számlalevél mellett be kell mutatni a készpénz átutalási megbízás befizetését igazoló feladóvevényt, vagy a bankszámlakivonatot, amelyről megállapítható a közüzemi szolgáltatói számlatartozás befizetésének teljesítése;

 

 • Készpénz átutalási megbízással történő fizetés esetén a legutolsó kiegyenlített, telefonszolgáltató részéről kiállított számlalevelet (a közüzemi számla keltétől számítva nem telhet el 34 naptári napnál több a hiteligénylés befogadásának napjáig) és a kifizetést igazoló feladóvevényt kell benyújtani.

 

 • Bankszámláról történő fizetés esetén azt a közüzemi számlát kell benyújtania az igénylőnek, aminek a kifizetését a legutolsó bankszámlakivonat igazolja, amely bankszámlakivonat keltétől számítva nem telhet el 34 naptári napnál több a befogadás napjáig; vagy ezen bankszámlakivonat mellé benyújthatja ugyanarról a közüzemi díjról a legfrissebb közüzemi számlát is.

 

 • Adós minőségben igénylőnek: vállalkozói/őstermelői igazolvány;

 

 • Adós minőségben igénylőnek: az utolsó lezárt évről szóló – 30 naptári napnál nem régebbi – NAV jövedelem-igazolásés az adótartozásról szóló ún. nullás igazolás (arról, hogy nincs lejárt adótartozása) annak az esetében, aki

 

 • nem alkalmazott,
 • akinek jövedelme alkalmazotti jogviszonyból és vállalkozásból is származik (a munkáltatói jövedelem-igazolás mellett),
 • aki a saját maga vagy családja által tulajdonolt cégben alkalmazott (a munkáltatói jövedelem-igazolás mellett).

 

 • Adós minőségben igénylőnek: Nyugdíjas esetén:

 

 • nyugdíjas igazolvány;
 • nyugdíjszelvény vagy – ha bankszámlára érkezik a nyugdíj, akkor – az utolsó bankszámlakivonat is, amelyen a nyugdíjjóváírás szerepel.
 • Adós minőségben igénylőnek: Külföldi munkavállalás esetén (amennyiben az igénylő nem magyar cég külföldi telephelyén dolgozik) (a munkáltatói jövedelem-igazoláson túl) amennyiben az érintett országban előírás, kötelező:
 • tartózkodási engedély,
 • munkavállalási engedély

 

A nem magyar nyelvű dokumentumok csak hiteles – fordító iroda vagy közjegyző által hitelesített – fordítással együtt nyújthatók be.

 

 

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények